GBT HOUSE

A semi-detached house on the slopes of mount Etna.

 

Two separate units were required within the same volume, with common outdoor spaces to share between the two families.

 

The house is built in a mixed cross-laminated timber and reinforced concrete structure, with a design that aims to minimize excavations and maximize the internal living area. The interiors are developed on three levels that intersect each other and look out onto the swimming pool.

 

Three structural partitions covered in local lava stone divide the two units and open up the view towards the landscape like a binocular. At the same time, the private spaces are shielded from the other surrounding houses. The entire project was designed to reduce the buidling’s visual impact on the natural landscape.

PLACE:
Mascali (CT) Sicilia, Italia

YEAR:
2015

CLIENT:
privato

AREA:
176 sqm. for unit

BUDGET:
n.d.

DESIGN:
LPA

TEAM:
Arch.Luigi Pardo, Arch.PhD. Sandra Persiani, Arch.Francesco Cantarano

WordPress Lightbox Plugin