HQ GALLINA s.r.l.

Restyling of the facade

 

The aim of the project was to portray the historical identity and the innovative potential of the company through the restyling of the facades and the redesign of the office building for the industrial complex.

The saw toothed roof of the old manufacturing plant was adopted for its historical symbolic importance as a matrix to enable a unitized perception of all the volumes of the factory.

A saw toothed line divides the buildings into an upper part in aluminum, and a lower part in polycarbonate.
The aluminum interacts with the context, becoming an active surface that mirrors the landscape by mitigating the visual impact of the higher buildings, while the polycarbonate reveals the nervous and functional system of the factory.

PLACE:
Beinasco (TO)

YEAR:
2019

CLIENT:
Dott. Gallina s.r.l.

AREA:
95.000 mq

BUDGET:
3.000.000 euro

DESIGN:
LPA

TEAM:
Arch. Luigi Pardo, Arch.PhD. Sandra Persiani, Ing. Alberto Marletta

WordPress Lightbox Plugin