APARTMENT JLD

Only through a joint investment of all actors a project becomes unique and innovative, as a result of a shared commitment of each individual who has contributed to its realization.

The project concerns the renovation of a residential building from the Twentieth Century, aiming to recover and identify the historic building’s main features: the decorations of the main facade, the gray lava plaster, the traditional reed-made countertops, the thick outer walls and ceramic surfaces of local workmanship. Particular attention is paid to the design of details and the quality of materials.

The active participation of the Client in the design process was considered from the beginning as a necessary condition for developing a customized project designed to respond to the explicit and implicit demands of the owners.

This kind of participation fosters a conscious growth of the actors on one hand and of the project on the other, where the architect is never the only performer but rather an interpreter who is able to interpret the clients’ demands into a physical “language”.

PLACE:
Catania (CT), Italia

YEAR:
2011

CLIENT:
Privato

AREA:
75 mq (ante operam); 100 mq (post operam)

DESIGN:
LPA

TEAM:
Arch. PhD. Sandra Persiani, Arch. Luigi Pardo

STRUCTURE:
Studio Tecnico Patanè

INSTALLATIONS:
LABORA

WordPress Lightbox Plugin