FILTER HOUSE

The project is shaped starting from the specific requests of the customers: adding a bedroom and two bathrooms without losing space in the living area, used for representative purposes. This was achieved by redistributing the arrangement of the private rooms. Most of all, however, focus was set on the living area. Existing partitions were eliminated to create a dynamic space with sliding panels allowing to unify or separate functional areas: as the kitchen, the living room and the studio.

The wooden paneling system was specifically designed to charachterise the look of the space and allows a division of the apartment into a private and a public area, isolating in one easy move the studio and the guests’ bathroom.

The ceiling was shaped to conceal the conditioning plant and redirect the natural and artificial light to maximise the optical comfort of the interiors.

PLACE:
CATANIA (CT), Italia

YEAR:
2014-2015

CLIENT:
Private

AREA:
195.mq

BUDGET:
nd

DESIGN:
LPA

TEAM:
Arch. Luigi Pardo, Arch. PhD. Sandra Persiani

WordPress Lightbox Plugin