SEA HOUSE

The linear development of the property, which seems to protrude naturally in the direction of the sea, has been a source of inspiration for the interior distribution.

Following the longitudinal axis dictated by the geometry of the flat, the project exalts the innate dynamism that distinguishes it by projecting the observer’s look from the inside to the outside, by the means of an optical cone, virtually – traced on the ground through a change in the tiles’ colours, and physically – as a play of intersecting planes on the ceiling.

The longitudinal axis is as an direct reference to the nautical world: from the sleeping / lower deck area, where the spaces are concealed to the view.

After the intermediate filter represented by the service area which, with a change of materials and floor height, breaks off suggesting the viewer to stop and observe the change in the natural daylight intensity, exploding into the large witndows and the seaview.

The boat’s deck is represented by the living area, where the space is dynamic and without physical limits, organized in areas with different functions that blend together without generating any contrasts.

The spectator’s eye is caught and taken out towards the sea and towards the loggia, that is the natural continuation of the livingroom, connecting interiors and exteriors smoothly.

PLACE:
ACICASTELLO (CT), Italy

YEAR:
2015-2016

CLIENT:
Private

AREA:
125.mq

BUDGET:
nd

DESIGN:
LPA

TEAM:
Arch. Luigi Pardo, Arch. Laura Pastorino, Arch. Francesca Galdangelo

INSTALLATIONS:
Soc.Coop.Soc. FALESIA – ECOFACILE www.ecofacile.eu

PHOTOS:
Archivio LPA / Alessandra Lanzafame

WordPress Lightbox Plugin